Події

2023 – рік «наступальної війни»

2023 – рік «наступальної війни»

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов 2023 рік назвав роком «наступальної війни».

«2023 рік. Наступальна війна: БМП Bradley, Marder, бронетранспортери Bastion, бронемашини AMX-10 RC, Patriot. І багато чого іншого – менш публічного й зовсім не публічного. Четвертий етап – війна справедливості та відплати», – написав він в фейсбуці.

Напередодні керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю ABC News анонсував великий наступ України навесні. За його словами, «найгарячіші» бої очікуються в березні.

Влада називає цей рік вирішальним. Раніше Кирило Буданов казав, що 2023 рік може стати для України переможним. За його прогнозами, українці зможуть порадіти хорошим новинам у середині чи другій половині 2023 року.

Читайте також: «Нам вистачить сил здолати ворога» – Залужний

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомляв, що у 2022 році українські військові звільнили 40% окупованих після 24 лютого територій та 28% від всіх окупованих територій. На сьогодні, за його даними, українські військові продовжують стримувати противника на сухопутній ділянці протяжністю 3786 кілометрів, активна лінія фронту – 1500 кілометрів.

В лютому 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, атакувавши з півночі, сходу та півдня.

У 2022 році провели успішні контрнаступи і відкинули російські війська з Київщини, з практично всієї Харківщини та з правобережжя Херсонщини. Проте армія РФ продовжує атакувати Україну, завдаючи масованих ударів з використанням ракет і дронів, зокрема по критичній інфраструктурі.

Новини