Економіка

Бельгія надасть 150 мільйонів євро на відновлення інфраструктури України

Бельгія надасть 150 мільйонів євро на відновлення інфраструктури України

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та голова уряду Бельгії Александер Де Кроо підписали угоду про технічне та фінансове співробітництво – про це повідомив Кабінет міністрів 17 липня.

«Згідно з угодою, Бельгія профінансує проекти відбудови в Україні на 150 мільйонів євро. Зокрема, кошти будуть спрямовані на відновлення енергетичної та соціальної інфраструктури у Київській і Чернігівській областях», – йдеться в повідомленні.

Очікується, що угода спростить виконання спільних програм України та Бельгії. Крім того, вона передбачає відкриття представництва бельгійської агенції з міжнародної співпраці Enabel в Україні.

Читайте також: Бельгія поставить 30 літаків F-16, але до 2028 року – Жовква

«Дякуємо Бельгії за непорушну підтримку України в боротьбі за нашу свободу, незалежність і європейське майбутнє», – прокоментував Денис Шмигаль.

Міністерство закордонних справ Бельгії також повідомило про підписання угоди, додавши, що вона позначає «офіційний запуск бельгійської програми відновлення».

У травні президент України Володимир Зеленський та премʼєр-міністр Бельгії Александер Де Кроо підписали двосторонню Угоду про співпрацю у сфері безпеки та довгострокову підтримку.