Політика

Міністр оборони України закликав росіян уникати нової хвилі мобілізації

Міністр оборони України закликав росіян уникати нової хвилі мобілізації

Міністр оборони України Олексій Резніков закликав росіян уникати нової хвилі мобілізації, яка може відбутися найближчим часом.

«Уникайте мобілізації будь-яким способом. Коли бункерні вожді не зможуть відправити нових мобілізованих, вони будуть змушені визнати свою поразку. І війна закінчиться. Це все одно трапиться і питання в ціні. І чи буде ця ціна сплачена вашою кров’ю», – сказав Резніков у відеозверненні 30 грудня ввечері.

За словами Резнікова, на початку січня 2023 року Росія готується запровадити військовий стан і має намір закрити кордони для чоловіків.

«Хочу звернутися до російських військовозобов’язаних. Насамперед це стосується мешканців великих міст. Я точно знаю, що у вас залишився приблизно один тиждень, щоб зробити хоч якийсь вибір. На початку січня російська влада закриє кордони для чоловіків, потім оголосять військовий стан», – зазначив Резніков.

Також, за його словами, кордони для чоловіків призовного віку будуть закриті у Білорусі.

«Я не закликаю вас вірити мені на слово, я хочу, щоб ви поставили собі лише одне питання і чесно на нього відповіли: коли ви поїдете на війну, де можете загинути або стати калікою на все життя, за що конкретно ви воюватимете, особисто ви?», – звернувся міністр оборони.

Раніше в інтерв’ю виданню The Guardian міністр оборони України Олексій Резніков казав, що підготовка десятків тисяч мобілізованих і нових призовників у РФ може свідчити про наміри Росії розпочати новий наступ в Україні.

17 грудня представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Росія наразі не готова до нового повномасштабного наступу. Зокрема, у розвідці кажуть, що не бачать «ані формування ударних угруповань російських військ, ані підведення їх до кордону».

Новини