Головне

На тлі візиту Зеленського Британія оголосила про нові санкції проти Росії

На тлі візиту Зеленського Британія оголосила про нові санкції проти Росії

На тлі візиту президента України Володимира Зеленського Велика Британія оголосила про нові санкції проти Росії.

Як повідомляє пресслужба британського уряду, пакет санкцій поширюється на 6 організацій, які постачають військове обладнання, наприклад, безпілотники, для вторгнення Росії в Україну, а також на 8 фізичних осіб та одну організацію, пов’язану з фінансовими мережами, які допомагають підтримувати багатство та владу серед кремлівських еліт.

За повідомленням, санкції застосовуються щодо CST – виробник російських безпілотників, які використовувалися для знищення української бойової техніки, РТ-Комплект – виробник запчастин до вертольотів, які Росія використовувала для нападу на Україну, компанії Oboronlogistic, яка організовує транспортування та доставку російської військової техніки, компанії «Універсалмаш» і «Липецьк», які виробляють або модифікують гусеничні шасі для зенітно-ракетних комплексів, які використовуються збройними силами Росії в Україні, Topaz – компанії-виробника програмного забезпечення, що займається військовою авіацією.

Також нові санкції застосовуються щодо 5 осіб, пов’язаних із розкішними резиденціями Путіна, включаючи «палац Путіна» вартістю 100 мільярдів рублів і дачу Путіна на березі озера. Йдеться про Бориса Титова, Миколу Єгорова,
власника прокремлівського видання Regum Сергія Руднова, акціонерку банку «Росія» та «Національної медіа групи» Світлану Кривоногих та власника російської компанії з обслуговування та ремонту авіаційної техніки «Аеростарт» Віктора Мячина.

Сьогодні, 8 лютого, президент України перебуває з візитом у Великій Британії, у рамках якого він має зустрітися з прем’єр-міністром Ріші Сунаком та королем Чарльзом III.

Новини