Події

На звільненій від військ РФ Херсонщині виявили останки тіл цивільних – Офіс генпрокурора

На звільненій від військ РФ Херсонщині виявили останки тіл цивільних – Офіс генпрокурора

Правоохоронці виявили на звільненій від російських військ території Херсонщини останки тіл цивільних мешканців. Про це 11 листопада повідомив Офіс генпрокурора.

«Під час чергового огляду місцевості у селищі міського типу Бериславського району у погребі правоохоронці виявили рештки тіл людей. За попередніми даними, вони належать трьом місцевим мешканцям, які загинули під час окупації населеного пункту. При первинному огляді скелетованих трупів виявлено тілесні ушкодження у вигляді переломів кісток черепа», – зазначають у Офісі генпрокурора.

Наразі знахідки відправлені на експертизу.

Російські війська зайняли Херсон та більшу частину Херсонської області у перші дні після повномасштабного вторгнення в Україну, в лютому та березні.

У вересні Росія оголосила про анексію (фактичне приєднання) територій області, що не визнали переважна більшість країн ООН та Україна.

9 листопада російський командувач російського угруповання генерал Сергій Суровікін оголосив про відступ на правий берег Дніпра на Херсонщині військ РФ.

10 листопада головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що не може ані підтвердити, ані заперечити інформацію про можливий вихід російських військ із Херсону.

Удень 11 листопада сили опору підняли український прапор у центрі Херсону. Це відбулося на тлі повідомлень про те, що українські військові увійшли до обласного центру, який залишили російські війська

Новини