Події

Поліція ідентифікувала 19 із 23 загиблих внаслідок ракетних ударів по Вінниці

Поліція ідентифікувала 19 із 23 загиблих внаслідок ракетних ударів по Вінниці

Очільник Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що наразі ідентифікувано тіла 19-ти із 23 загиблих внаслідок учорашніх російських ракетних ударів по Вінниці.

«Серед жертв росії троє дітей: 4-річна дівчинка та двоє хлопчиків 7 та 8 років. Один із хлопчиків у момент атаки проходив обстеження у медичному центрі. Він загинув разом із мамою. Інший чекав дядька в припаркованому авто та потрапив у вогняну пастку. Родича цього хлопчика відкинуло вибуховою хвилею, нині він госпіталізований. В лікарні у тяжкому стані також перебуває і мати 4-річної загиблої дівчинки. 14 родичів безвісти зниклих осіб здали свої біологічні зразки», повідомив Клименко у фейсбуці.

За його словами, за медичною допомогою звернулися 183 потерпілих, 82 з них госпіталізували, серед поранених – 4 дитини.

За даними поліції, безвісти зниклими вважаються 8 людей.

14 липня російські війська завдали ракетного удару по Вінниці. У центрі міста постраждали кілька будівель, на парковці біля місцевого Будинку побуту, за даними рятувальників, згоріло 25 автомобілів. Удар стався у розпал дня, коли в місті було багато людей.

Міністр МВС Денис Монастирський повідомив, що після ракетного удару у місті затримали кілька десятків людей.

15 липня у Вінниці оголошено день жалоби за 23-ма (за останніми даними) жертвами ракетного удару військ РФ.

Цього ж дня Міністерство оборони Росії заявило, що ракетний удар 14 липня по Вінниці був завданий тому, що у місцевій будівлі гарнізонного Будинку офіцерів ЗСУ буцімто була нарада українських військових з іноземцями.

Після удару по Вінниці президент Володимир Зеленський закликав партнерів України якнайшвидше визнати Росію «державою-терористом» та затвердити нові санкції проти РФ.