Головне

«Питання про літаки для України може бути вирішене». В ОП обіцяють «деталі згодом»

«Питання про літаки для України може бути вирішене». В ОП обіцяють «деталі згодом»

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявляє, що питання про винищувачі для України «може бути вирішене».

«Питання далекобійної зброї та винищувачів для України, схоже, може бути вирішене. Деталі трохи згодом. Ау, болото, що з обличчям?», – написав він у телеграмі.

Андрій Єрмак повідомив про це на тлі зустрічей президента України з європейськими лідерами. Офіційних підтверджень про надання Україні сучасних літаків наразі немає.

Читайте також: «Не завтра, так післязавтра». В Україні впевнені, що західні винищувачі будуть. Все про літаки F-16

Під час учорашньої зустрічі в Парижі президент України Володимир Зеленський закликав лідерів Франції й Німеччини «якомога швидше» надати Україні винищувачі, щоб відбити наступ Росії. Вони пообіцяли продовжувати підтримку України, в тому числі військову, «стільки, скільки буде потрібно» до перемоги.

Перед візитом до Франції президент Зеленський у Лондоні зустрівся з прем’єр-міністром країни, з британським королем і виступив у британському парламенті. Там він заявив, серед іншого, що Україні потрібні літаки.

Незабаром західні медіа повідомили, що голова британського уряду доручив міністру оборони країни оцінити можливість надання Україні винищувачів. Росія вже пообіцяла «відповідь», якщо Велика Британія надасть Україні літаки.

Візити Зеленського відбуваються на тлі повідомлень про новий можливий наступ російських військ в Україні.

Новини