Події

російські війська використовують для обстрілів до 60 тисяч боєприпасів щодня

російські війська використовують для обстрілів до 60 тисяч боєприпасів щодня

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що російські війська продовжують наступати по всій лінії фронту, здійснюючи щодня близько 700-800 обстрілів позицій українських сил і застосовуючи при цьому від 40 до 60 тисяч боєприпасів.

Залужний повідомив про це під час телефонної розмови з начальником штабу оборони Збройних сил Канади генералом Вейном Дональдом Ейром.

Як написав головнокомандувач у фейсбуці 16 серпня, ситуація на фронті – напружена, але «повністю контрольована».

За його словами, основні зусилля загарбники зосереджують на витісненні українських військ із Донецької області, а найбільш напружена ситуація зараз – на напрямку Авдіївка-Піски-Марʼїнка.

«Занепокоєння викликає розташування ракетних систем уздовж державного кордону з боку Республіки Білорусь, зокрема на аеродромі Зябрівка», – додав Залужний.

Він подякував генералу Ейру «за допомогу, особливо в підготовці наших військових. В умовах важких бойових дій ми відчуваємо брак викладацького складу, адже всі, хто можуть тримати зброю і вміють воювати, перебувають у бойових порядках».

Раніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що російські війська продовжують зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територіями Луганської і Донецької областей, утриманні захоплених районів Херсонської і частини Харківської, Запорізької і Миколаївської областей, створенні «сприятливих умов» для відновлення наступу на окремих напрямках, а також блокуванні морських комунікацій України у Чорному морі.

Новини