Події

СБУ почала розслідування ракетного удару на Одещині, число жертв зросло до 19

СБУ почала розслідування ракетного удару на Одещині, число жертв зросло до 19

Кількість загиблих внаслідок російського ракетного удару по Одещині у ніч на 1 липня зросла до 19, серед них – дві дитини, повідомили у Службі безпеки України. Крім того, 38 людей поранені, зокрема шестеро дітей і вагітна жінка. З-під завалів врятували вісьмох людей.

Раніше повідомляли про 18 загиблих.

Як повідомив голова СБУ Іван Баканов, Служба безпеки «невідкладно розпочала розслідування» ракетного обстрілу цивільних об’єктів в Одеській області.

«Наразі на місці воєнного злочину окупантів уже працюють слідчі Служби безпеки. Провадження відкрито за ч.2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни). Ракетний удар окупанти завдали вночі літаками стратегічної авіації «Ту-22» – ворог вдарив трьома ракетами Х-22 по дев’ятиповерховому житловому будинку і двох базах відпочинку у Білгород-Дністровському районі», – повідомили в СБУ.

За повідомленням, у багатоквартирному будинку повністю зруйновано цілий під’їзд. Рятувальні роботи тривають.

«Окупанти не можуть перемогти на полі бою, тож вдаються до підлого вбивства мирного населення. Після того, як ворога вибили з острова Зміїний, він вирішив відповісти цинічним обстрілом цивільних об’єктів. Цим самим Росія вкотре підтвердила статус країни-терориста. Для неї база відпочинку – така ж ціль, як і військова база. Мета РФ – буквальне знищення України і наших громадян», – заявив голова СБУ Іван Баканов.

Ракетний удар війська РФ здійснили у ніч на 1 липня. В оперативному командуванні «Південь» заявили, що російські літаки стратегічної авіації Ту-22 вдарили з напрямку Чорного моря: трьома ракетами Х-22 вражено багатоквартирний будинок і базу відпочинку.

Новини