Економіка

Суд заблокував рахунки гірничо-збагачувального комбінату, підконтрольного Жеваго – Ferrexpo

Суд заблокував рахунки гірничо-збагачувального комбінату, підконтрольного Жеваго – Ferrexpo

Шевченківський суд Києва заблокував рахунки Полтавського гірничо-збагачувального комбінату, повідомляє 7 лютого пресслужба групи компаній Ferrexpo, до якої він входить.

«На всі банківські рахунки підприємства було накладено арешт і зупинено всі видаткові операції з грошовими коштами за винятком видаткових операцій по сплаті податків, зборів та інших податкових платежів до державного бюджету», – йдеться в повідомленні.

Група компаній додає, що таке рішення суд ухвалив за клопотанням Офісу генерального прокурора у справі про ймовірне ухилення компанії від сплати рентних платежів. Офіс генпрокурора ситуацію не коментував.

Ferrexpo назвала рішення суду «проявом надмірного тиску» на своє підприємство, вказавши на норму, за якою суд має враховувати наслідки арешту майна для третіх осіб, в тому числі працівників.

Читайте також: Полтавський ГЗК заперечує вручення підозри топменеджеру підприємства

«Накладення арешту на всі банківські рахунки ПрАТ «Полтавський ГЗК» ставить під загрозу виплату заробітної плати більше 7500 співробітникам компанії та підрядних організацій, які такою ухвалою суду позбавлені єдиного джерела існування в даний час – заробітної плати. Виплату зарплати було заплановано на 7 лютого 2023 року», – заявляє група.

Також комбінат, за повідомленням, планував зробити додаткові виплати співробітникам у зв’язку з російською агресією.

«Наразі ПрАТ «Полтавський ГЗК» вживає всіх необхідних заходів для того, щоб в судовому порядку розблокувати банківські рахунки компанії, які використовуються для виплати заробітної плати співробітникам та виконання договірних зобов’язань перед постачальниками товарно-матеріальних цінностей та послуг, критичних для здійснення виробничої діяльності підприємства», – додають у пресслужбі Ferrexpo.

Читайте також: Посадовця комбінату, що належить Жеваго, підозрюють у завданні збитків бюджету на 2 млрд гривень

Група компаній Ferrexpo належить олігарху Костянтину Жеваго.

ДБР 28 грудня 2022 року повідомило про затримання у Франції українського бізнесмена і колишнього народного депутата Костянтина Жеваго. Його підозрюють у привласненні майна комерційного банку та подальшій легалізації незаконно отриманих коштів в особливо великих розмірах.

Того ж місяця стало відомо, що він виходить зі складу ради директорів залізорудної компанії Ferrexpo.

Новини