Головне

Сили РФ завдали авіаудару по Сумах, внаслідок пожежі сталось задимлення, є постраждалі – влада

Сили РФ завдали авіаудару по Сумах, внаслідок пожежі сталось задимлення, є постраждалі – влада

У ніч проти 30 серпня сили РФ здійснили авіаудар по місту Суми, повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

«Сьогодні вночі (30 серпня – ред.) ворог завдав авіаційного удару по цивільній інфраструктурі міста Суми, в результаті чого здійнялась пожежа», – передали в ОВА.

Також в адміністрації зазначили, що «внаслідок цього спостерігається задимлення повітря в окремих мікрорайонах міста».

«Тому жителям міста прохання щільно зачинити вікна та двері і по можливості не виходити із приміщень до повної ліквідації наслідків ворожої атаки», – йдеться в заяві ОВА.

Очільник Сумської міської військової адміністрації (МВА) Олексій Дрозденко уточнив, що «людей просять не відкривати вікна через можливе задимлення мешканців районів Веретенівки, Аннівки та Ковпака».

В ОВА також поінформували, що «попередньо в результаті ворожого удару є потерпілі. А над ліквідацією наслідків працюють усі аварійно-рятувальні служби, й дані щодо наслідків наразі уточнюються».

Як розповів керівник МВА, «російський авіаудар прийшовся по північній частині міста Суми».

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.