Головне

у Міненерго повідомили про влучання в об’єкти в шести областях

у Міненерго повідомили про влучання в об’єкти в шести областях

У шести областях України внаслідок чергової масованої ракетної й дронової атаки Росії є влучання в об’єкти теплової й гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

«Запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах. Найскладніша ситуація у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях. Завдяки успішній роботі ППО та завчасним технічним заходам вдалося зберегти цілісність енергосистеми України», – написав галущенко у фейсбуці.

Він додав, що енергетики «працюють нон-стоп» над відновленням енергопостачання.

В Україні 10 лютого близько 08:30 оголошували масштабну повітряну тривогу. У Повітряних силах ЗСУ повідомили про пуски Росією крилатих ракет із стратегічних бомбардувальників Ту-95мс.

Згодом стало відомо про роботу ППО у Києві, на Київщині, Полтавщині, Львівщині, Тернопільщині та Прикарпатті, а також про удари по Хмельницькому, Харкову, Запоріжжю.

Вночі російські війська також завдали ударів по містах та об’єктах критичної інфраструктури України – дронами і ракетами С-300. Про удари по інфраструктурі повідомили в Запоріжжі і Харкові. Як повідомили в Повітряних силах ЗСУ, по Харківській та Запорізькій областях загарбники запустили до 35 зенітних керованих ракет (С-300).

Раніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону заявив, що російський «ракетний бліцкриг» провалився, але загарбники продовжать завдавати ударів по Україні, бо в них є ще багато застарілого ракетного озброєння.

При цьому він додав, що в Росії «стрімко зменшується» кількість високоточного ракетного озброєння і немає можливості поповнювати запаси у належних кількостях.

Тому, за словами представника воєнної розвідки України, змінилася кількість, інтенсивність і перерви між обстрілами.

Новини