Головне

Усі ударні дрони над Києвом уночі знищені, були загоряння через падіння уламків – КМВА

Усі ударні дрони над Києвом уночі знищені, були загоряння через падіння уламків – КМВА

Київ уночі 7 вересня зазнав атаки безпілотних літальних апаратів, усі небезпечні об’єкти були знищені, повідомив зранку начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

«До Києва впритул дрони дісталися близько третьої ночі. Оголошена повітряна тривога в столиці тривала всього 18 хвилин. Але за цей час над Києвом гучно працювала протиповітряна оборона», – написав чиновник.

За його даними, внаслідок атаки російських ударних дронів к Печерському районі зафіксовано падіння уламків за чотирма різними адресами. «Виявлено загоряння на відкритій місцевості, на площі 50 м2 (надалі ліквідовано). Попередньо в місті без постраждалих та руйнувань», – додав Сергій Попко.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.