Події

війська РФ атакували рятувальників на Херсонщині

війська РФ атакували рятувальників на Херсонщині

Російські війська атакували автомобіль рятувальників у передмісті Херсона, повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ у фейсбуці.

«Вдень в передмісті Херсона після скиду вибухівки з дрона загорівся житловий будинок. За викликом приїхав пожежно-рятувальний підрозділ та розпочав пожежогасіння. Через деякий час ворог здійснив обстріл біля місця, де працювали вогнеборці», – йдеться у дописі.

Зазначено, що рятувальники не постраждали, а уламками пошкоджено пожежний автомобіль.

За даними ДСНС, станом на квітень цього року від початку широкомасштабного вторгнення Росії загинув 91 працівник Державної служби з надзвичайних ситуацій, 348 рятувальників були поранені.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.