Головне

Війська РФ завдали авіаудару по Харкову, є загиблі і майже 30 поранених – влада

Війська РФ завдали авіаудару по Харкову, є загиблі і майже 30 поранених – влада

Вдень 30 серпня війська РФ завдали авіаудару по Харкову, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Спочатку Синєгубов повідомив, що внаслідок влучання КАБу в підʼїзд 12-поверхового будинку в Індустріальному районі міста є двоє загиблих і пʼятеро поранених.

Згодом міський голова Ігор Терехов написав, що вже відомо про трьох загиблих у багатоповерхівці в Індустріальному районі.

Також Терехов повідомив про удар по Немишлянському району міста.

«У Немишлянському районі окупанти вбили дитину прямо на дитячому майданчику. Дівчинку. Ще мінімум троє людей у цьому районі поранені» – йдеться у дописі.

Станом на 16:14 Синєгубов розповів про 28 поранених унаслідок обстрілу Харкова.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.