Головне

захисники Бахмута здійснюють «як оборонні дії, так і активні штурмові»

захисники Бахмута здійснюють «як оборонні дії, так і активні штурмові»

Найгарячішим місцем на фронті залишається Бахмут на Донеччині, ситуація там напружена, але контрольована: українські військові тримають оборону і проводять штурми, заявила 21 квітня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Там зараз точаться запеклі бої. Противник атакує. Знищує вщент будинки і споруди. На окремих ділянка подекуди просувається. Разом із тим наші мужні захисники Бахмута здійснюють як оборонні дії, так і активні штурмові. Ворог несе невиправдано високі втрати. Ситуація напружена, але контрольована. Рішення ухвалюються згідно з військовою доцільністю», – написала Маляр у телеграмі.

Вона зауважила, що загалом епіцентром залишається схід, де російські війська продовжують наступальні дії на чотирьох напрямках одночасно: Мар’їнському, Авдіївському, Лиманському, Бахмутському.

«На більшості з них завдяки нашим оборонцям ворогу не вдається просуватись вперед. На цих напрямках наші воїни не лише обороняються, а й активно діють. Хто стежить за зведеннями Генштабу, помітив, що ворог цього тижня намагався рухатися ще по двох напрямках – Куп’янському і Шахтарському. Але наші бійці відбили атаки, і ворог не пройшов», – додала заступниця міністра.

Росія активно штурмує Бахмут та населені пункти на підступах до нього з липня 2022 року, у грудні наступ посилився. Місто залишається епіцентром бойових дій. За спостереженнями британської розвідки, російські сили продовжують «повзуче просування» у місті.

Новини