Політика

Зупинити терор можна лише зброєю – Зеленський про ракетний удар РФ по Україні

Зупинити терор можна лише зброєю – Зеленський про ракетний удар РФ по Україні

Зупинити російський терор можна лише зброєю, заявив у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський, коментуючи останній ракетний удар військ РФ по Україні.

«Увесь день тривав розбір завалів в Умані, у місці влучання російської ракети. Станом на цей час відомо вже про 23 загиблих, серед них четверо дітей… Ракета по Умані, по місту, яке абсолютно мирне, відоме всьому світу тим, що приймало щорічно десятки тисяч паломників-хасидів. Тільки абсолютне зло може коїти такий терор проти України. На Дніпропетровщині внаслідок сьогоднішнього ракетного удару загинули дві українки. Мати й донька. Ольга, 92-й рік народження, і Вероніка, 20-й рік народження. Ще й трьох років цій дитині не виповнилось», – сказав Зеленський.

Він додав, що Повітряним силам вдалося збити більшість російських ракет (21 із 23), і «якби не це, державі-терористу вдалося б забрати значно більше жертв».

«Це знову доводить, що зупинити терор і врятувати людей можна лише зброєю. ППО, сучасна авіація, без якої не буває повністю ефективної ППО. Артилерія, бронетехніка. Все, що необхідно, щоб дати безпеку нашим містам, нашим селам як у тилу, так і на передовій. Щоб повернути безпеку і нашим людям, які поки що, на жаль, на окупованій території. Тимчасово», – додав президент.

Унаслідок влучання ракет по житлових будинках у Дніпрі та Умані вночі 28 квітня загинули в цілому щонайменше 25 людей (з них двоє у Дніпрі). За повідомленням Повітряних сил ЗСУ, збити вдалося 21 з 23 випущених ракет.

Новини