Головне

Байден каже, що касетні боєприпаси «дозволять зупинити просування армії РФ»

Байден каже, що касетні боєприпаси «дозволять зупинити просування армії РФ»

Касетні боєприпаси, які США передадуть Україні, повинні допомогти військовим «зупинити просування росіян та забезпечити успіх контрнаступу», зазначив президент Джо Байден, якого цитує CNN.

«Це (надання ЗСУ касетних боєприпасів – ред.) було дуже тяжке рішення з мого боку. І, до речі, я обговорював це з нашими союзниками, я обговорював це з нашими друзями», – заявив Байден.

За його словами, касетні боєприпаси, які США відправлять до України, будуть сумісні з 155-мм гаубицями.

Байден також зазначив, «що касетні боєприпаси – це тимчасове рішення для перехідного періоду, доки США не зможуть виробляти більше 155 мм артилерійських снарядів інших типів».

«Це війна, пов’язана з боєприпасами. І у них (ЗСУ – ред.) закінчуються ці боєприпаси, а у нас їх мало. І я у результаті скористався рекомендацією міністерства оборони щодо передачі касетних боєприпасів. Але головне, у них (України – ред.) зараз є зброя, щоб зупинити росіян, і не дати їм зупинити український наступ. І я думаю, що вони (ЗСУ – ред.) потребували їх», – додав він.

7 липня США оголосили про надання Україні чергового пакету військової допомоги обсягом у близько 800 мільйонів доларів. До нього, зокрема, увійшли касетні боєприпаси, про надання яких раніше повідомив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

У Пентагоні повідомили, що від початку повномасштабного вторгнення Росії США надали Україні понад 41,3 мільярда доларів безпекової допомоги.

Новини