Головне

«Безкарності не буде» – в ЄС відреагували на ракетний обстріл Умані та Дніпра

«Безкарності не буде» – в ЄС відреагували на ракетний обстріл Умані та Дніпра

У Європейському союзі заявляють, що всі особи, причетні до злочинів проти мирного населення України, будуть знайдені і покарані. Про це 28 квітня заявив речник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Петер Стано.

«На жаль, минулої ночі і рано вранці Росія продовжила бомбити Україну, завдавши чергового масованого удару ракетами і дронами по всій країні. Вони знову боягузливо обрали мішенями мирних жителів, поки ті спали, завдали серйозної шкоди, вбили і поранили невинуватих цивільних, у тому числі дітей. Це сталося в Дніпрі і Черкаській області. Росія щодня завдає безвідповідальних атак по населенню України, цивільній інфраструктурі, наприклад, по будинках і житлових кварталах, переважно у прифронтових районах», – сказав речник, додавши, що «безкарності не буде, всі причетні будуть притягнуті до відповідальності».

Унаслідок влучання ракет по житлових будинках у Дніпрі та Умані вночі 28 квітня загинули в цілому щонайменше 25 людей (з них двоє у Дніпрі). За повідомленням Повітряних сил ЗСУ, збити вдалося 21 з 23 випущених ракет.

Новини