Головне

Дані про втрати ЗСУ в 120 тисяч не є правдивими – Костенко

Дані про втрати ЗСУ в 120 тисяч не є правдивими – Костенко

Секретар парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко прокоментував для Радіо Свободи повідомлення The Washington Post щодо втрат українських військових у повномасштабній війні з Росією. За словами Костенка, серед українських військових є багато загиблих і поранених. Однак цифри, які навело американське видання, за його словами, навряд чи є правдивими.

«У нас дійсно є втрати кожного дня, і поранені, і загиблі наші воїни. Чи це правда 120 тисяч? Я не думаю, що 120 тисяч – це правдива цифра щодо наших втрат. Тому що я реально бачу: вони значно менші ніж втрати у Російської Федерації», – сказав він, не навівши при цьому даних про українські втрати.

Костенко також сказав, що зараз в українській армії є менше загиблих, ніж поранених, і це також може вказувати на те, що 120 тисяч – це перебільшені дані.

Крім того, народний депутат закликав довіряти офіційній інформації. «Вони (The Washington Post – ред.) посилаються на якісь анонімні джерела. Я би не довіряв. Нещодавно наш міністр оборони казав, що ворог втрачає кожного дня 500-600 своїх солдатів, а ми – десяту частину цього. Тому я довіряв би офіційним джерелам, а не якимось закритим».

Американська газета The Washington Post із посиланням на неназваних американських та європейських офіційних осіб написала, що втрати України у війні становлять 120 тисяч загиблих і поранених солдатів. Видання вважає, що це призвело до зміни якості української армії, бо на зміну досвідченим бійцям, які загинули, прийшли непідготовлені. Видання також каже, що через ці великі втрати на Заході сумніваються у спроможності Києва здійснити весняний контрнаступ.

Влада України не наводить точних даних про загибель українських військових у повномасштабній війні.

Новини