Головне

Джонсон застеріг від спроб примусу Києва до «поганого миру»

Джонсон застеріг від спроб примусу Києва до «поганого миру»

Прем’єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон, який активно висловлюється на підтримку України в умовах повномасштабного російського вторгнення, заявив, що побоюється тиску на Київ з метою змусити українську владу погодитися на укладання «поганого миру» з Москвою.

Подібний крок, за словами Джонсона, спричинив би довгострокову глобальну катастрофу.

«Занадто багато країн говорять про те, що це Європейська війна, в якій немає необхідності… і тому тиск зростатиме, щоб спонукати, можливо, примусити Україну до поганого миру», – сказав голова британського уряду журналістам під час візиту до столиці Руанди Кігалі, куди він прибув для участі у саміті Співдружності націй.

Як сказав Джонсон, дозволити президенту РФ Володимиру Путіну домогтися свого в Україні було б небезпечно для міжнародної безпеки і призвело б до довгострокової економічної катастрофи.

«Немає сумнівів, що у світі накопичилася чимала втома від того, що відбувається в Україні, але я думаю, що вони переможуть. Це їхня країна. Вони борються за неї відчайдушно і потребують належної підтримки», – зазначив Джонсон.

Британський прем’єр-міністр наголосив, що зараз не час заохочувати українців погоджуватися на поганий мир, заради якого їм пропонують відмовитися від значної частини своїх територій. Джонсон повторив, що це стало б катастрофою і викликало б нову хвилю ескалації з боку Путіна в будь-який момент.

Коментарі Боріса Джонсона пролунали у період, коли українські військові продовжують спроби стримати великий російський наступ у східних регіонах країни.

Новини