Економіка

Енергосистема поступово відновлюється, почалася підготовка до нового опалювального сезону – Міненерго

Енергосистема поступово відновлюється, почалася підготовка до нового опалювального сезону – Міненерго

Наразі в Україні триває «активна робота» з підготовки до наступного опалювального сезону, енергетики працюють над відновленням пошкодженої російськими обстрілами мережі, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

«Працює відповідний штаб.Тривають ремонти та відновлення як магістральних підстанцій, якими управляє «Укренерго», так і генеруючих потужностей електростанцій. Енергетики зараз активно відновлюють енергосистему і той запас міцності, який у ній був до обстрілів. Починаючи з 10 жовтня 2022 року і протягом наступних 6 місяців держава-терорист здійснила 33 масовані атаки по об’єктах енергетичної інфраструктури, було зафіксовано близько 270 влучань. У результаті були вражені 24 об’єкти генерації (теплові електростанції, теплоелектроцентралі, гідро- та гідроакумулюючі станції), близько половини підстанцій системи передачі, магістральні мережі», – повідомляє пресслужба відомства із посиланням на міністра.

За даними Міненерго, станом на кінець осінньо-зимового періоду енергосистема внаслідок руйнувань та окупації тимчасово втратила 44% атомної генерації, 78% потужностей ТЕС, 66% – блочних ТЕЦ, 12% – ГЕС, 75% – вітрової генерації та понад 20% – сонячної.

За оцінками Світового банку, збитки, завдані інфраструктурі електроенергетики, газу та системи опалення, а також видобутку вугілля в Україні становлять близько 11 мільярдів доларів.

Новини