Події

Генштаб повідомив про 55 зіткнень на фронті і 37 збитих «Шахедів»

Генштаб повідомив про 55 зіткнень на фронті і 37 збитих «Шахедів»

Протягом минулої доби на фронті відбулося 55 бойових зіткнень, українські військові відбили атаки російських сил на шістьох напрямках, повідомив у ранковому зведенні 11 квітня Генеральний штаб Збройних сил України.

За повідомленням, найбільше атак загарбників було на Бахмутському напрямку – 23 і на Новопавлівському – 16.

«Загалом, ворог завдав вісім ракетних і 93 авіаційних удари, здійснив 78 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах», – йдеться в повідомленні.

Також, за даними Генштабу, українським силам ППО в ніч на 11 квітня вдалося збити 37 запущених РФ дронів.

«Вночі російські окупанти завдали чергового масованого удару по Україні, застосувавши крилаті ракети і БпЛА типу Shahed-136/131. За попередньою інформацією, силами і засобами протиповітряної оборони України 37 з 40 БпЛА було знищено. Інформація щодо ракет уточнюється», – йдеться в повідомленні.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) 4 квітня припустили, що російські війська, можливо, збільшують загальний темп своїх наступальних операцій в Україні. В ISW зауважують, що інтенсифікація російських механізованих наступальних операцій відбувається, як правило, одночасно з посиленням ударів по українських енергетичних об’єктах.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Новини