Політика

Інститут вивчення війни оцінив наслідки для РФ від чергового руйнування на Кримському мосту

Інститут вивчення війни оцінив наслідки для РФ від чергового руйнування на Кримському мосту

Атака на Керченський міст, ймовірно, матиме подальші наслідки для російської логістики на півдні України, пише у своєму черговому звіті американський Інститут вивчення війни (ISW).

Російські туристи, пише ISW, ймовірно, ускладнили російську логістику з Криму в тилові райони Запорізької та Херсонської областей.

«Рух російських туристів до окупованого Криму блокує логістику РФ на південь України в розпал українського контрнаступу, що триває на півдні. Керченський міст проходить уздовж однієї з двох наземних ліній зв’язку, що підтримують південне угруповання військ Росії, а інший маршрут проходить через окуповані Донецьку, Запорізьку та Херсонську області», – кажуть аналітики.

Вони додають: той маршрут матеріально-технічного забезпечення, що залишився, тепер є єдиною точкою постачання для великої кількості механізованих російських сил на півдні України.

Російська логістика на півдні України, ймовірно, постраждає в короткостроковій та середньостроковій перспективі, що, напевно, посилить нещодавні скарги командувачів РФ на погане забезпечення військ РФ на півдні України, зазначають в ISW.

Вибух на Керченському мосту стався вранці 17 липня. Внаслідок інциденту загинули двоє людей, одна неповнолітня зазнала поранень. Автомобільний рух мостом повністю зупинився.

Низка українських ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомила, що руйнування на Кримському мосту – це спільна робота СБУ та ВМС. Офіційного підтвердження таких даних немає. В українській розвідці також це не коментують.

Новини