Події

контрнаступальні дії українських військ вже відбуваються

контрнаступальні дії українських військ вже відбуваються

Контрнаступальні дії українських військ вже відбуваються, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Важливо розуміти, що не буде такого дня, що ЗСУ скажуть – завтра починаємо контрнаступ. Водночас не треба зводити контрнаступ лише до якихось активних наступальних дій. Тому що йдеться про стратегічну мету – звільнити всі наші території. По-друге, ми націлені на зупинку ворога в його наступальних діях. Тому говорити вузько про контрнаступ – некоректно. Це величезний комплекс різних дій і заходів, які зараз здійснюють ЗСУ. Насамперед це підготовка людей до комплексу дій – як оборонних, так і наступальних. Але все разом, якщо говорити про нашу стратегічну мету, це можна називати заходами контрнаступальних дій. Вони включають підготовку техніки, людей, резервів, формування певної тактики – плани А,Б, В. Тому що не може бути лише один варіант дій. Подібні рішення ухвалюються за дуже короткий термін, а не за місяць, два», – розповіла вона в ефірі національного телемарафону.

За її словами, таких варіантів дій ЗСУ є декілька і вони залежать від інформації про «стан ворога і наші спроможності».

«Потрібно розуміти, що ЗСУ щодня готуються до повного звільнення наших територій. Це величезний комплекс заходів. Наприклад, те, що відбувається зараз у Бахмуті, де в тому числі є активні штурмові дії наших військ… Насправді контрнаступальні дії вже відбуваються і зараз на сході», – додала заступниця міністра.

За її словами, українські військові «доволі успішно» діють на трьох напрямках – Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському, противник просуватися там не може.

За даними Генштабу ЗСУ, російські війська продовжують наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що підготовка до контрнаступу Збройних сил України «йде за планом», але самі плани щодо його реалізації він не озвучуватиме.

Раніше керівник ГУР Міноборони у лютому заявляв, що від середини і до кінця весни на фронті відбудуться вирішальні бої, а в Пентагоні казали, що Україну чекає важка боротьба навесні та влітку.

Новини