Події

Костенко пояснив, що означає звільнення Рівнополя для ЗСУ

Костенко пояснив, що означає звільнення Рівнополя для ЗСУ

Звільнення Рівнополя дає українським військам можливість зайняти більш вигідні позиції для подальшого розвитку наступу. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив народний депутат України від фракції «Голос», секретар Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«На Півдні у нас, в принципі, все стабільно, якщо ми беремо Херсонську область. А на Сході продовжують війська РФ вести атакувальні дії. Так, це тактично, але при цьому наші Сили оборони звільняють території. Кожний звільнений населений пункт дає нам можливість в подальшому тактично займати кращі позиції. От якраз якщо говорити про це село, це (його звільнення – ред.) дає нам можливість зайняти більш вигідні позиції для подальшого розвитку наступу уже більш глобально», – сказав він в ефірі Радіо Донбас.Реалії.

26 червня у Міноборони заявили, що українські військові звільнили Рівнопіль – село на межі Донецької та Запорізької областей.

Читайте також: У Рівнополі не було жодного мирного жителя на момент деокупації – військові

Увечері 24 червня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що на сході Збройні сили України почали наступ на кількох напрямках одночасно.

Українські війська за останні тижні звільнили вісім сіл у південній Запорізькій області та східній Донецькій області.

Новини