Головне

Кулеба обговорив зі Столтенберґом наступні шляхи щодо вступу України до НАТО

Кулеба обговорив зі Столтенберґом наступні шляхи щодо вступу України до НАТО

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів чергову розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом – про це вони повідомили 29 серпня.

За словами Кулеби, розмова стосувалася «наступних кроків України до вступу в НАТО».

«Ми обговорили адаптовану Щорічну національну програму та повноцінне розгортання Ради Україна-НАТО. Я також поінформував Генерального секретаря про підготовку України до першого Форуму оборонної промисловості», – розповів голова МЗС.

Читайте також: «Україна перехопила ініціативу у ворога» – колишній посадовець НАТО Ді Паола

Генеральний секретар НАТО назвав розмову «продуктивною», додавши, що вона стосувалася співпраці та підтримки НАТО.

«Я вітаю, що Україна поступово просувається, і що союзники по НАТО надають значну підтримку, в тому числі літаки F-16 і навчання від Данії, Нідерландів, Норвегії та США», – додав він.

За підсумками саміту Північноатлантичного альянсу у Вільнюсі в липні члени НАТО підтвердили намір прийняти Україну до НАТО, заявлений на саміті 2008 року в Бухаресті, зазначаючи, що Україна є «дедалі більш взаємосумісною та політично інтегрованою з Альянсом і добилася значного прогресу на шляху реформ».

Читайте також: Слова чиновника НАТО і «велика лють України»: чи причетний Кремль? Ситуацію прокоментував Юрій Щербак

Водночас НАТО планує робити огляд прогресу України в досягненні відповідності його стандартам і додаткових демократичних та безпекових реформ. Альянс також заявляє про погодження «пакету розширеної політичної та практичної підтримки».

Гарантії безпеки є частиною поточних переговорів між лідерами НАТО щодо того, щоб Україна не зазнала нових нападів з боку Росії після закінчення війни.

Новини