Головне

«Мабуть, НЛО» – Ігнат прокоментував заяву Москви про атаку дронів на Кремль

«Мабуть, НЛО» – Ігнат прокоментував заяву Москви про атаку дронів на Кремль

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що не має даних про те, що стоїть за заявою Москви про нібито атаку дронів на Кремль.

«Так із першого погляду сказати, що це було – мабуть, НЛО. Я не можу сказати прямо, що це взагалі відбувалося і наскільки це ефективно. Там прапор видно на цьому відео, навіть не похитнувся, фактично, і жодних якихось наслідків від цього немає», – сказав Ігнат в ефірі Радіо Донбас.Реалії (проєкту Радіо Свобода).

Речник також зауважив, що, на його «особисту думку», Росія може намагатися таким чином показати «якусь ескалацію з боку України».

«Якщо таким чином Росія намагається – це моя особиста думка, не думка Повітряних сил – показати якусь ескалацію з боку України, що якісь агресивні дії, то Росія так робить завжди. Постійно звинуваючи, вони навіть розповідають, що ми по своїх житлових будинках ракетами своїми б’ємо. Власне, тут саме такий варіант, мені видається. Над самим центром, серцем столиці, над будівлею, де президент у них сидить, диктатор, відбуваються такі дивні речі, для мене це виглядає як мінімум дивним», – сказав речник командування Повітряних сил.

Він додав, що у зв’язку з цим, можливо, слід очікувати якихось провокацій від російських сил.

Вдень 3 травня російська влада заявила, що нібито два українські безпілотники в ніч на 3 травня намагалися атакувати Кремль.

В Офісі президента України, коментуючи це, заявили, що «щось у РФ відбувається, але точно без дронів України над Кремлем». Радник голови ОПУ Михайло Подоляк попередив, що «Росія явно готує масштабний терористичний акт».

Невдовзі після заяв Кремля у частині областей України оголосили повітряну тривогу.

Новини