Головне

Орбан «пишається» тим, що продовжує комунікацію з Росією

Орбан «пишається» тим, що продовжує комунікацію з Росією

Угорщина продовжує спілкування з Росією «заради миру» – про це заявив прем’єр-міністр країни Віктор Орбан по прибутті на саміт Європейської ради в Брюсселі 26 жовтня.

Орбан, спілкуючись із журналістами, назвав «дуже прозорою» політику Будапешту в цьому напрямку, додавши, що вона «відрізняється від більшості».

«У вас стратегія війни, у нас стратегія миру. І ми хотіли б зробити все, аби мати мир. Відтак ми тримаємо відкритими всі лінії комунікації з Росією, інакше не буде шансу на мир. Це стратегія, і ми пишаємося тим, що робимо це», – сказав голова угорського уряду.

Читайте також: Боррель відреагував на заяву Орбана щодо порівняння членства в ЄС та радянської окупації Угорщини

На думку Орбана, Угорщина «єдина, хто висловлюється користь миру, що було б в інтересах усіх у Європі».

Наприкінці серпня Віктор Орбан під час інтерв’ю заявив, що Захід має укласти угоду із президентом РФ Володимиром Путіним, яка не передбачатиме повернення окупованого Криму та членство України в НАТО.

У відповідь на це в МЗС заявили, що «Україна не торгує ні своїми територіями, ні своїм суверенітетом».

Угорщина в особі очільника уряду Віктора Орбана і голови дипломатії Петера Сійярта неодноразово демонструвала своє прихильне ставлення до Кремля. Від початку повномасштабного російського вторгнення Будапешт робить заяви, які суперечать загальній позиції ЄС про підтримку України.

Новини