Політика

Пентагон уклав контракт на виробництво систем ППО NASAMS для України

Пентагон уклав контракт на виробництво систем ППО NASAMS для України

Американська компанія Raytheon Co отримала контракт на виробництво для України ракетних систем класу «земля-повітря» NASAMS, повідомила пресслужба Міністерства оборони США.

Згідно з повідомленням, сума контракту перевищує 1,21 млрд дол «на закупівлю національних передових зенітно-ракетних систем, супутнього обладнання, послуг і запчастин» в рамках «Ініціативи сприяння безпеці в Україні» в 2023 році.

Роботи виконуватимуться в Тьюксбері, штат Массачусетс, орієнтовна дата завершення – 28 листопада 2025 року.

Раніше агенція Reuters повідомила, що контракт Пентагону з Raytheon Co укладено на виробництво шести передових зенітно-ракетних комплексів NASAMS для України.

7 листопада міністр оборони Олексій Резніков повідомив про отримання Україною нових систем протиповітряної оборони – NASAMS і Aspide. У Пентагоні підтвердили, що дві системи протиповітряної оборони NASAMS вже перебувають в Україні, а українські військові нещодавно завершили навчання з керування системою у Європі.

Загалом Сполучені Штати з 2014 року виділили понад 21,8 мільярда доларів на безпекову допомогу Україні та понад 19 мільярдів доларів з початку неспровокованого та жорстокого вторгнення Росії 24 лютого.

Читайте також: NASAMS збиває фактично 100% крилатих ракет, але таких систем в України мало – Повітряні сили

Новини