Події

потрібно «дуже обережно» ставитися до інформації

потрібно «дуже обережно» ставитися до інформації

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов закликав українців «дуже обережно» ставитися до інформації та не жити у постійному очікуванні російських ракетних ударів.

Він звернув увагу, що на початку тижня у деяких ЗМІ з’явилася інформація про «сотні тисячі ракет, якими кошмаритимуть» Україну.

«Я хочу попередити, що до інформації потрібно дуже обережно ставитися, потрібно ретельно аналізувати. На сьогодні Росія займається величезним вкидом в наший інформаційний простір. В нашому інформаційному просторі також точиться війна. Хочу попередити деяких діячів, які викривляють інформацію, яка не відповідає дійсності, – ми повинні спиратися лише на офіційну інформацію, які дають особи, які мають стосунок до сектору безпеки і оборони. Фахівці, які називають себе військовими експертами і не вилазять з екранів телебачення, ютубів, я хотів би, щоб вони усвідомили – вони мають користувалися лише перевіреною інформацією», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

За словами секретаря РНБО, не треба постійно чекати «якихось неприємностей».

«Очікування також небезпечне – коли людям кажуть, що завтра, післязавтра…хочу всіх заспокоїти, коли буде ракетний обстріл, влада про це буде обов’язково повідомляти. Не треба жити постійно в очікуванні якихось неприємностей. Є система оповіщення, вона працює», – додав Данілов.

На початку тижня у деяких медіа та соцмережах поширювалася інформація про високу ймовірність масштабної російської ракетної атаки цього тижня.

23 листопада російські війська здійснили чергову масовану атаку по Україні. Ракети влучили в об’єкти критичної інфраструктури в кількох областях. Загалом було випущено близько 70 крилатих ракет, більшість з них знищили сили ППО. За даними командування Повітряних сил, Росія завдала ракетного удару з Ростовської області, району Каспійського моря та з акваторії Чорного моря.

Читайте також – Резніков повідомив оновлені дані про російські запаси високоточних ракет

У Міноборони Росії заявили, що російський масований ракетний удар 23 листопада мав за ціль «системи військового управління України та повʼязаних з нею об’єктів енергетики».

Новини