Події

Повітряні сили повідомили про збиття дронів над Хмельниччиною

Повітряні сили повідомили про збиття дронів над Хмельниччиною

Українські сили протиповітряної оборони знищили шість іранських ударних безпілотників «Шахед», які Росія запустила по Україні, повідомили в командуванні Повітряних сил ЗСУ.

«Уночі 21 червня ворог завдав удару з північного напрямку ударними дронами іранського виробництва Shahed-136/131. Усі дрони-камікадзе знищено силами і засобами Повітряних сил на Хмельниччині», – йдеться в повідомленні.

За минулу добу, 20 червня, Сили оборони України «приземлили» чотири російські розвідувальні безпілотники різних типів, додали в ЗСУ.

Близько 5:00 21 червня в Хмельницькій обласній військовій адміністрації повідомили, що в області було чутно вибухи. Подробиць там не наводили і про можливі руйнування через падіння уламків не повідомляли.

Перед цим Повітряні сили попереджали про рух «Шахедів» у кількох областях.

Вранці Генштаб ЗСУ повідомив, що в ніч на 21 червня Росія завдала чергового ракетного й авіаційного ударів іранськими ударними безпілотниками Shahed по Україні, і що інформація щодо наслідків удару ще уточнюється.

Російські війська активізували удари по Україні від початку травня, застосовуючи при цьому ракети і безпілотники.

В американському Інституті вивчення війни зазначали, що російські війська активізували удари по всій території України, особливо в тилових районах, що «є частиною нової російської повітряної кампанії в Україні, спрямованої на зниження здатності України проводити контрнаступальні операції в найближчій перспективі».

Новини