Події

Пригожин заявив про виведення з Бахмута «залишків ПВК «Вагнер»

Пригожин заявив про виведення з Бахмута «залишків ПВК «Вагнер»

Після сьогоднішньої заяви про брак боєприпасів засновник російської ПВК «Вагнер» Євген Пригожин повідомив про виведення з Бахмута «залишків» своїх сил 10 травня.

«10 травня ми змушені віддати свої позиції у Бахмуті підрозділам міноборони і вивести залишки ПВК «Вагнер» до тилових таборів, щоб зализати рани», – йдеться у заяві, оприлюдненій пресслужбою Пригожина в телеграмі.

Як і попередню, сьогоднішню заяву Пригожина державні провідні медіа Росії проігнорували.

Наприкінці квітня в інтерв’ю пов’язаному з Кремлем військовому блогеру Пригожин заявив про проблеми з постачанням боєприпасів і про те, «вагнерівцям» потрібно буде «організовано відійти або залишитися і померти», якщо ситуація не покращиться. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припустили, що ці погрози Пригожина можуть свідчити про його побоювання, що російські позиції біля Бахмута вразливі для контратак українських сил.

Вранці 5 травня Євген Пригожин заявив про «брак боєприпасів 70%» і емоційно звернувся до військового керівництва РФ.

Найманці «Вагнера» з літа минулого року намагаються захопити Бахмут у Донецькій області, зазнавши за цей час тисячних втрат. Українські війська продовжують утримувати частину міста, чинячи запеклий опір.

У Білому домі 1 травня заявили, що за останні пʼять місяців в Україні в боях у районі Бахмуту загинули 20 тисяч російських військових. Але в Кремлі ці дані заперечили, заявивши, що Вашингтон не має достовірних відомостей про втрати Росії в Україні.

Новини