Головне

Резніков повідомив 40 представникам країн ЄС, що насамперед потрібно Україні для контрнаступу

Резніков повідомив 40 представникам країн ЄС, що насамперед потрібно Україні для контрнаступу

Міністр оборони України Олексій Резніков на зустрічі з делегацією Комітету Європейського союзу з питань політики й безпеки, в якій брали участь 40 представників європейських країн, розповів про потреби України для успішного контрнаступу, повідомила пресслужба Міноборони.

Зустріч пройшла 30 березня, уточнили в МОУ.

Міністр оборони поінформував європейських партнерів про поточний стан ситуації на передовій, зокрема на північному, східному та південному напрямках. Також окрему увагу він акцентував на наданні допомоги Силам оборони України з боку ЄС і професійній підготовці українських військовослужбовців за кордоном.

«Щиро вдячний вашим країнам за системну підтримку і здійснену роботу. Завдяки постачанню західного озброєння ЗСУ мають успіхи на полі бою. Проте ми готуємося до контрнаступальної операції, тому Україні необхідні, насамперед, важка техніка і підготовлені резерви. Ми зацікавлені у проведенні тренувань українських військових на всіх рівнях: від індивідуальної підготовки солдата до колективних навчань підрозділів бригадного рівня. Я особисто переконався, що українські захисники і захисниці мають високий бойовий дух», – сказав Резніков.

Міністр наголосив, що Київ очікує на майбутній Вільнюський саміт НАТО, який має засвідчити, що Україна є не лише надійним партнером Альянсу, а й країною, яка добре вивчила російського агресора і вміє воювати проти нього.

Читайте також: Росія не готується до миру, Захід має бути готовим до тривалої військової підтримки України – Столтенберґ

«Головною загрозою для НАТО є Росія. І лише Україна на практиці знає, як боротися з ворогом всього цивілізованого світу. Тож набуття нашою державою членства в Північноатлантичному альянсі та Євросоюзі – є одним із ключових елементів міцної системи міжнародної безпекової архітектури», – сказаи міністр.

Раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов у лютому заявляв, що від середини і до кінця весни на фронті відбудуться вирішальні бої. А в Пентагоні заявляли, що Україну чекає важка боротьба навесні та влітку.

Новини