Головне

Російські війська продовжують спроби наступати на Лиманському та Куп’янському напрямках – Генштаб

Російські війська продовжують спроби наступати на Лиманському та Куп’янському напрямках – Генштаб

Російські війська продовжують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України вранці 6 липня. За попередню добу в цьому регіоні відбулося 38 бойових зіткнень.

Також на Куп’янському напрямку російська армія продовжує спроби наступати біля Новоселівського Луганської області, де українські війська «відбили усі атаки», повідомляє штаб.

«На Лиманському напрямку противник, в ході ведення наступальних дій, намагався витіснити наші війська із займаних позицій в районі Новоєгорівки Луганської області, успіху не мав», – йдеться в зведенні.

Читайте також: «Максимально працюємо з партнерами» – Зеленський за тиждень до саміту НАТО

Українські сили відбили російські атаки на південь Берхівки та Богданівки біля Бахмута та продовжують наступ південніше та північніше Бахмута, де закріплюються на нових рубежах. Також штаб повідомляє про відбиття наступу РФ біля Авдіївки та Мар’їнки.

«Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого артилерійського ураження по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби», – додає командування.

Штаб звітує про 13 авіаційних ударів по місцях зосередження російських військ та низку ударів ракетних військ і артилерії по російській живій силі та техніці.

Новини