Головне

Росія переміщує частини 3-го армійського корпусу на Запоріжжя та Харківщину – Генштаб

Росія переміщує частини 3-го армійського корпусу на Запоріжжя та Харківщину – Генштаб

Росія продовжує зосереджуватися на захопленні Донецької області та утриманні захоплених регіонів на півдні та сході України, заявляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

«(Армія РФ – ред.) посилює угрупування військ на Донецькому напрямку. Продовжує переміщення частин 3-го армійського корпусу на тимчасово зайняті території Запорізької та Харківської областей», – повідомляє командування.

На Донеччині російські війська посилюють угруповання на Курахівському напрямку підрозділами зі складу Центрального військового округу. Намагалися наступати в напрямку Шнурків, проте «зазнали вогневого ураження та відійшли. Втрати уточнюються».

Читайте також: Пентагон: Росія намагається збільшити чисельність своїх військ в Україні

«Сили оборони ведуть позиційні бої з метою покращення тактичного положення по лінії зіткнення. Основні зусилля наших підрозділів зосереджуються на вогневому ураженні пунктів управління, засобів протиповітряної оборони, складів з боєприпасами та порушенні функціонування системи логістичного забезпечення противника», – йдеться в зведенні.

Також не мали успіху спроби загарбників просунутися в напрямках Зайцевого, Веселої Долини та Бахмута. Російські війська намагаються захопити Кодему, тривають бої.

Під прикриттям окупованої Запорізької атомної електростанції російські війська, за даними штабу, активізувала обстріли Нікополя та Олексіївки.

Читайте також: ЗСУ «закріпили непрацездатний статус» трьох мостів на Херсонщині – ОК «Південь»

«Корабельне угруповання противника в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжує виконувати завдання розвідки та блокування цивільного судноплавства. Зберігається загроза ракетних ударів по об’єктах та елементах інфраструктури в глибині території України», – застерігають у Генеральному штабі.

24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення до України, яке триває досі. За цей час станом на 29 серпня, за даними Генштабу ЗСУ, Росія в Україні втратила 47 100 своїх військових. Москва про свої втрати у війні проти України не повідомляє від березня.

Росія заперечує, що веде проти України загарбницьку війну на її території та називає це «спеціальною операцію».

Новини