Події

Росія почала застосовувати «Калібри» втричі менше, ніж ракети повітряного базування – Ігнат

Росія почала застосовувати «Калібри» втричі менше, ніж ракети повітряного базування – Ігнат

Російські війська почали застосовувати крилаті ракети «Калібр» приблизно втричі менше, ніж ракети повітряного базування Х-101/Х-555, повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

«За даними Генштабу, розвідки, Росія має можливість виробляти близько 30 «Калібрів» за місяць. Тому 10-15 «Калібрів» за одну атаку, носіїв у Чорному морі у них достатньо, а от ракет не дуже. Скільки можуть, стільки і застосовують. Було б більше, летіло б на нас більше цього непотребу», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

Читайте також: До 30 «Калібрів» і кілька «Іскандерів» на місяць – у ГУР розповіли, скільки ракет виробляє Росія

Юрій Ігнат зауважив, що стратегічний запас ракет Росія витратила на удари по енергетичній інфраструктурі восени та взимку.

За словами речника Повітряних сил ЗСУ, при цьому Москва активно використовує ракети С-300, яких має багато, по прифронтових територіях та Х-22.

«Проте Х-22 вони вже не виробляють. Це старі радянські ракети. За час повномасштабного вторгнення понад 150 Х-22 було випущено по Україні», – додав він.

Читайте також: Після нічної атаки Росія залишає ракетоносії у Чорному морі – ВМС

За даними Повітряних сил ЗСУ, 6 липня російські війська атакували Львівщину ракетами«Калібр» з акваторії Чорного моря. Військові повідомили, що кілька груп ракет спершу прямували на північ, в тому числі вздовж русла Дніпра, а потім різко змінили курс на захід.

Новини