Головне

серед загиблих – 17-річна дівчина, серед поранених – 8-місячне немовля

серед загиблих – 17-річна дівчина, серед поранених – 8-місячне немовля

Офіс генерального прокурора уточнив, що серед чотирьох загиблих внаслідок російського ракетного удару по центру Краматорська 27 червня є 17-річна дівчина, а серед 42 поранених – восьмимісячне немовля.

В ОГП повідомили про початок розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни.

«27 червня російська армія обстріляла центр Краматорська. Станом на 23:00 від влучання снаряду у заклад харчування загинуло четверо людей, у тому числі 17-річна дівчина. Поранень різного ступеня тяжкості зазнали 42 людини, серед яких 8-місячне немовля. Їм надається кваліфікована медична допомога. В епіцентрі вибуху також опинилися багатоквартирні будинки, торговельні приміщення, автомобілі, поштове відділення та інші споруди, у яких повилітали вікна, шибки й двері», – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі повідомили, що внаслідок влучання виникла пожежа.

«Під завалами можуть перебувати люди – остаточна кількість жертв ще встановлюється», – додали в ОГП.

Крім того, за повідомленням, загарбники обстріляли приватний сектор селища Біленьке біля Краматорська. Там зазнали поранень п’ятеро місцевих жителів, «які увечері перебували у себе вдома».

Москва заперечує обстріли цивільного населення в Україні, попри наявність доказів і свідчень протилежного. ООН станом на 18 червня підтвердила загибель 9 083 і поранення 15 779 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. В організації наголошують, що реальне число жертв є значно вищим.

Новини