Події

серед загиблих в Умані – троє дітей

серед загиблих в Умані – троє дітей

Із 15 загиблих внаслідок російського ракетного удару в Умані на Черкащині троє – діти, повідомив голова обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

Він додав, що розбір завалів триває.

Раніше Міністерство внутрішніх справ повідомило, що в Умані, де внаслідок російського ракетного удару вранці 28 квітня був пошкоджений і частково зруйнований 9-поверховий житловий будинок, число загиблих зросло до 15. Ще дев’ять людей постраждали.

Голова МВС Ігор Клименко повідомив, що в будинку, куди влучила ракета, 27 квартир «повністю знищені».

В Умані оголошена триденна жалоба. В Офісі генпрокурора повідомили, що прокурори на місці документують наслідки воєнного злочину, розпочате досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення законів і звичаїв війни.

Рано-вранці 28 квітня Росія завдала чергового масованого удару по території України. На даний час відомо про щонайменше 17 загиблих: 15 – в Умані, двох – у Дніпрі. Серед загиблих є діти. Ще понад десять людей були поранені.

За даними Повітряних сил ЗСУ, російські війська вранці 28 квітня атакували Україну з літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Каспійського моря, українські сили збили 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555, а також два БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Новини