Події

Шмигаль заявив про нормальне функціонування енергосистеми, але закликав готуватися до «важкої зими»

Шмигаль заявив про нормальне функціонування енергосистеми, але закликав готуватися до «важкої зими»

Після масованих ракетних ударах РФ по українських об’єктах енергетики електропостачання відновили для майже 4 тисяч населених пунктів, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Українська енергосистема функціонує в нормальному режимі. Ми не запитували аварійну допомогу в наших європейських сусідів. Дефіциту потужностей немає. Прямо зараз продовжуються ремонтні роботи. Загалом електропостачання відновлено для майже 4 тисяч населених пунктів та мільйонів споживачів», – заявив він.

Водночас Шмигаль попередив, що усі мають бути готові до тимчасових перебоїв з електроенергією – там, де це необхідно, для уникнення перевантаження енергомереж вимикається світло за графіком.

«Не будемо прикрашати дійсність – ця зима буде важкою. Тому ще раз закликаємо всіх ретельно готуватися до зими. Бажано, аби в кожної родини був запас необхідних базових речей: теплий одяг, свічки, ліхтарики, батарейки. Це важливо підготувати на випадок, якщо внаслідок масованих ракетних обстрілів зникне світло чи тепло», – зауважив прем’єр.

Після масованих обстрілів об’єктів енергетики українців закликали обмежити електроспоживання з 17:00 до 22:00. Це можна зробити, не вмикаючи енергомісткі прилади: електроплити, електрочайники, електроінструменти, обігрівачі й кондиціонери, духовки та праски, мікрохвильові печі, кавоварки, пральні й посудомийні машини.

Компанія «Укренерго» вимушено застосувала обмеження електроспоживання у Києві та Київській області, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Харківській та Сумській областях.

12 жовтня після зростання споживання електроенергії в «Укренерго» закликали споживачів обмежити використання електроприладів не лише у вечірні піки (17:00 – 23:00), а й у ранкові.(8:00 – 11:00).

Новини