Головне

США планують оголосити новий пакет допомоги Україні – Reuters

США планують оголосити новий пакет допомоги Україні – Reuters

Сполучені Штати планують оголосити 27 червня про новий пакет військової допомоги для України на суму до 500 мільйонів доларів, повідомляє агенція Reuters.

Пакет включатиме наземні транспортні засоби, оскільки Україна посилить свій контрнаступ, заявили агентству двоє офіційних осіб США, хоча вони додали, що пакет ще може змінитися.

Очікується, що до пакета увійдуть 30 бойових машин Bradley і 25 бронетранспортерів Stryker.

У рамках пакету допомоги Україна також отримає боєприпаси для систем HIMARS, протитанкову зброю, включаючи Javelin, і боєприпаси для зенітних систем Patriot і Stinger, за словами офіційних осіб, які побажали залишитися анонімними.

Пакет допомоги у сфері безпеки стане 41-м, схваленим США для України з моменту російського вторгнення у лютому 2022 року, на загальну суму понад 40 мільярдів доларів.

Міністерство оборони США 13 червня оголосило про виділення додаткових 325 мільйонів доларів на безпекову допомогу Україні. Цей пакет військової допомоги, серед іншого, включав зенітні комплекси Stinger, додаткові боєприпаси для HIMARS, 15 бойових машин піхоти Bradley, 10 бронетранспортерів Stryker та системи Javelin.

Новини