Події

У КМВА повідомили про зростання числа постраждалих у Києві через удар РФ

У КМВА повідомили про зростання числа постраждалих у Києві через удар РФ

У Києві число постраждалих внаслідок падіння уламків збитих безпілотників зросло до п’яти, їм надали медичну допомогу, повідомила Київська міська військова адміністрація. В якому стані перебувають люди – не уточнюється.

Голова КМВА Сергій Попко нагада, що у ніч на 8 травня Росія вкотре атакувала Київ дронами.

«Ворог збільшує щільність повітряних атак Києва. Тільки з початку травня, за перші вісім днів місяця, рашисти здійсни вже чотири повітряних атаки! Під час останньої повітряної тривоги, яка тривала понад 3,5 години, агресор намагався завдати удару своїми БпЛА. За попередньою інформацією, це були іранські баражуючі боєприпаси Shahed, які атакували столицю з різних напрямків», – цитує його пресслужба КМВА.

За словами Попка, в повітряному просторі Києва виявили і знищили понад 30 безпілотників. У Генштабі раніше заявили, що українські військові збили всі 35 дронів, які запустила Росія.

«На жаль, за інформацією на даний момент – у місті є руйнування та травмовані. Внаслідок падіння уламків в столиці є пошкоджені будинки, дорожне покриття, автівки… Медики, ДСНС та інші екстрені служби працюють на місцях», – сказав начальник КМВА.

У пресслужбі КМВА уточнили, що в Святошинському районі Києва, ймовірно, через падіння уламків пошкоджено сім автомобілів і ще один автомобіль горів, зафіксовано падіння уламків на житловий будинок, пошкоджені вікна, фасади, є падіння уламків на проїжджу частину.

У Солом’янському районі, за даними влади, пошкоджено резервуар дизельного палива, на стоянці пошкоджені 15 вантажних і п’ять легкових автомобілів.

«Також, ймовірно, через уламки, було пошкоджено газову трубу високого тиску з подальшим горінням газового факелу, газ перекрито, пожежу ліквідовано. Інформація по руйнуваннях і постраждалих в усіх районах міста уточнюється. Слідкуйте за подальшою інформацією», – йдеться в повідомленні.

У ніч на 8 травня влада Києва повідомляла про атаку безпілотників і щонайменше чотирьох постраждалих.

Українська розвідка попереджала про ймовірність російських провокацій з нагоди 9 травня, яке наближається.

Новини