Події

У Києві затримали чоловіка, який напав на волонтерку через українську мову – прокуратура

У Києві затримали чоловіка, який напав на волонтерку через українську мову – прокуратура

Чоловіку, затриманому після конфлікту в Києві, повідомили про підозру, повідомили столична прокуратура та поліція 5 червня.

Як встановила прокуратура, двоє нетверезих чоловіків намагалися розпочати розмову з дівчиною-волонтеркою, яка поверталася з прощання із загиблою госпітальєркою Іриною Цибух. Дівчина відповіла, що не розуміє їх.

«Відповідь дівчини українською мовою викликала агресію співрозмовників, які почали нецензурно ображати її. Агресивних чоловіків вона почала знімати на мобільний телефон. Підозрюваний наздогнав дівчину і вихопив у неї телефон, аби вона не могла його знімати, а згодом плюнув в обличчя. Після цього його супутник долонею наніс удар постраждалій в ніс. Дівчині вдалося повернути телефон. Після чого зловмисники зникли з місця події. Інцидент стався поблизу входу в підземний перехід по вулиці Новоконстянтинівській», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Розмовляти українською небезпечно, бути українцем – злочин»: посилення русифікації в окупації

Прокуратура уточнює, що поліцейські виявили в соцмережах відео конфлікту, яке опублікувала постраждала. Одним із учасників інциденту виявився 73-річний житель столичного Печерська, що працює на ринку на Куренівці.

«Його дії кваліфіковано як хуліганство, вчинене групою осіб. Свою вину чоловік не визнає і стверджує, що на відео не він і ніякого конфлікту з дівчиною не пам’ятає через свій поважний вік», – додає відомство.

Чоловіку повідомили про підозру в «грубому порушенні громадського порядку, вчиненого групою осіб, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю відносно потерпілої». Санкція передбачає до чотирьох років ув’язнення.

Місце перебування іншого учасника конфлікту встановлюється.

Днями користувачка соцмереж опублікувала відео, повідомивши, що двоє чоловіків напали на неї за українську мову, коли вона поверталася з прощання із загиблою госпітальєркою в Києві. Вочевидь, йдеться про прощання із парамедикинею Іриною Цибух, яке відбулося 2 червня на Майдані Незалежності в столиці.

Новини