Головне

Уночі сили ППО знищили 17 з 20 «Шахедів» на Одещині – Повітряні сили

Уночі сили ППО знищили 17 з 20 «Шахедів» на Одещині – Повітряні сили

У ніч на 9 травня російські війська атакували Україниу 20-ма ударними БпЛА типу Shahed-131/136, йдеться в повідомленні командувача Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Миколи Олещука.

«В результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил та мобільними вогневими групами Сил оборони України знищено 17 ударних БпЛА на Одещині», – повідомили у Повітряних силах.

Російська армія атакувала Україну із мису Чауда в окупованому Криму.

Вночі військові зафіксували рух російських безпілотників типу Shahed з акваторії Чорного моря в напрямку півдня Одеської області – про це заявили Повітряні сили на початку доби 9 травня.

Президент України Володимир Зеленський раніше повідомив, що за квітень 2024 року російські війська випустили по Україні понад 300 ракет різних типів, майже 300 дронів-камікадзе Shahed і більше ніж 3200 керованих авіабомб.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Новини