Події

в Умані завершилась рятувальна операція

в Умані завершилась рятувальна операція

В Умані на Київщині в суботу, 29 квітня, завершилась пошуково-рятувальна операція. Внаслідок ракетного удару російських військових загинуло 23 людини, серед них шестеро дітей, повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ (МВС).

За даними рятувальників, з-під завалів будинку вдалось врятувати 17 людей, до робіт залучали важку техніку та спецзасоби.

У відомстві уточнили, що 22 тіла загиблих дістали з під-завалів, ще одна людина згодом померла у лікарні.

«Працював спеціальний штаб, де прямі родичі загиблих могли здати біологічні зразки для ДНК-порівняння», – зазначають рятувальники.

Ще дві жінки наразі вважаються зниклими безвісти, пораненення отримали дев’ятеро людей. Медики в супроводі поліції забезпечили оперативну госпіталізацію постраждалих, зазначили в МВС.

28 квітня близько 4:00 російські війська атакували Україну з літаків стратегічної авіації Ту-95. Українські військові знищили 21 із 23 крилатих ракет, а також два БПЛА оперативно-тактичного рівня.

В результаті обстрілу було пошкоджено будинки в Дніпрі, Умані та в місті Українка на Київщині. Зокрема, в Українці було поранено 13-річну дівчинку. У Дніпрі в приватному секторі загинули молода жінка і її дворічна дитина. В Умані одна із ракет влучила у житловий дев’ятиповерховий будинок.

Новини