Головне

Впродовж доби ЗСУ відбили близько 50 атак російських військових – Генштаб

Впродовж доби ЗСУ відбили близько 50 атак російських військових – Генштаб

У четвер, 4 травня, українські військові відбили близько 50 атак російських військових на Донеччині, йдеться в вечірньому зведенні Генерального штабу Збро йних сил.

Війська РФ продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, кажуть у Генштабі.

«Цієї доби, вночі, РФ завдала чергового масованого удару по території України, застосувавши іранські ударні БпЛА «Shahed-136/131», 18 із 24 було знищено нашими захисниками», – повідомляють українські військові.

Також зі зведення Генштабу стало відомо, що армія РФ завдала шість ракетних ударів по містах Краматорськ та Запоріжжя, 66 авіаційних ударів та 33 обстріли із реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

«Авіація Сил оборони за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу противника. Крім того, протягом цієї доби, знищено чотири баражуючі боєприпаси «Ланцет», – повідомили в Генштабі.

Також у ЗСУ підрахували, що підрозділи ракетних військ та артилерії вподовж доби «підрозділи ракетних військ і артилерії уразили п’ять районів зосередження живої сили, два склади боєприпасів противника та одну станцію радіоелектронної боротьби».

Росія активно штурмує Бахмут і населені пункти на підступах до нього з липня 2022 року, у грудні наступ посилився.

Минулого місяця розвідка Великої Британії заявила, що російські військові активізували танкові атаки навколо міста Мар’їнка, за 20 кілометрів від Донецька, воно стало ще однією «гарячою точкою» на фронті.

Новини