Політика

вимагав негайно припинити поставки зброї Росії

вимагав негайно припинити поставки зброї Росії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про телефонну розмову зі своїм іранським колегою Хоссейном Аміром Абдоллахіаном.

«Сьогодні я мав телефонну розмову від міністра закордонних справ Ірану Хоссейна Аміра Абдоллахіана, під час якої я вимагав від Ірану негайно припинити поставки зброї до Росії, яка використовується для вбивства мирних жителів і руйнування критичної інфраструктури в Україні», – написав він у твіттері.

Іранська сторона наразі про цю розмову не повідомляє.

Раніше Київ офіційно звинуватив Іран у постачанні Росії безпілотників. Іранського посла позбавили акредитації в Україні, МЗС України запропонувало владі країни розірвати з Іраном відносини. Іран заперечує продаж своїх боєприпасів Росії.

Дрони-камікадзе, які завдають ударів по Україні, мають російське найменування «Герань-2», проте, на думку фахівців, є виробами саме іранського, а не російського виробництва.

Безпілотники активно використовуються останніми тижнями, головним чином проти об’єктів в українському тилу, зокрема пов’язаних з енергетикою. Частину дронів українській системі ППО вдається збити, проте деякі досягають цілей і завдають значної шкоди і призводять до жертв.

За даними західних ЗМІ, Росія домовилася про придбання в Ірану не лише дронів, але і ракет.

Новини