Головне

за добу на фронті було 85 бойових зіткнень

за добу на фронті було 85 бойових зіткнень

Протягом минулої доби на фронті відбулося 85 бойових зіткнень, російські війська атакували українські позиції на шістьох напрямках, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні.

Зокрема, за повідомленням, українські військові продовжують стримувати загарбників на Новопавлівському напрямку в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне й Урожайне Донецької області, «де ворог 23 рази намагався прорвати оборону наших військ».

17 російських атак було на Лиманському напрямку, 16 – на Авдіївському, 14 – на Бахмутському.

«На Оріхівському напрямку ворог чотири рази атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області. На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра і здійснив чотири безуспішні атаки на позиції наших військ», – йдеться в повідомленні.

Американський Інститут вивчення війни у своєму звіті від 21 квітня заявив, що російські війська, ймовірно, активізують поточні наступальні операції й удари ракетами і безпілотниками в Україні в найближчі тижні, до надходження допомоги від США.

Водночас раніше в ISW зауважили, що силам РФ «навряд чи вдасться досягти прориву, який зруйнував би лінію фронту».

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю для NBC News заявив, що Росія хоче до 9 травня, коли там святкують День перемоги у Другій світовій війні, захопити Часів Яр у Донецькій області.

Новини