Події

загинули дві людини, ще шестеро поранені

загинули дві людини, ще шестеро поранені

Через російський обстріл центру Білопілля на Сумщині загинули дві людини, ще шестеро поранені, повідомляє у телеграмі Офіс генпрокурора.

За даними слідства, близько 12:35 російські війська з території РФ з артилерії обстріляли центральну частину Білопілля.

«Внаслідок атаки ворога загинули дві жінки, які перебували в місцевому сквері. Ще одна жінка отримала поранення. Також пошкоджено будівлю державної установи, 5 працівників отримали поранення», – повідомили в ОГП.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Раніше Сумська обласна військова адміністрація повідомила про артилерійський обстріл Білопілля. Повідомлялося про руйнування адміністративного приміщення в місті.

Російські військові регулярно обстрілюють прикордонні українські області, включно із Сумщиною. Москва заперечує обстріли цивільного населення в Україні.

В ООН повідомили, що станом на 30 червня змогли підтвердити загибель 9 177 і поранення 15 993 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. Серед них – 535 загиблих і 1095 поранених дітей. В організації зазначають, що реальна кількість загиблих і поранених може бути значно вищою.

Новини