Події

Кадрових змін у сфері оборони цього тижня не буде – Арахамія

Кадрових змін у сфері оборони цього тижня не буде – Арахамія

Кадрових змін у сфері оборони цього тижня не буде, повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

«Очікуємо призначення очільників МВС і СБУ. Кадрові зміни у сфері оборони протягом цього тижня не відбудуться», – написав він у своєму телеграмі.

Давид Арахамія напередодні заявив, що чинного голову Міноборони Олексія Резнікова переведуть на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості для посилення військово-промислового співробітництва. Замість Резнікова Міністерство оборони, за словами Арахамії, очолить нинішній очільник ГУР Кирило Буданов.

Натомість Олексій Резніков заявив, що йому не надходила пропозиція переведення на посаду очільника Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, і що він би відмовився від цієї посади.

Крім того, Арахамія повідомляв, що МВС очолить Ігор Клименко, а головою СБУ стане Василь Малюк. Наразі вони є виконувачами обов’язків.

Читайте також: Залужний відреагував на звинувачення на адресу Резнікова через закупівлі харчів за завищеною ціною

21 січня видання Zn.ua із посиланням на угоду оборонного відомства про закупівлю продуктів стверджувало, що Міністерство оборони закуповує харчі для військових за цінами, значно вищими, ніж у роздрібних мережах Києва. Зокрема у розслідуванні йшлося, що яйця оборонне відомство закуповує по 17 гривень за штуку, коли роздрібна ціна в магазині становить близько 7 гривень за штуку. Після цього почали лунати заклики до відставки Резнікова.

25 січня Олексій Резніков повідомив членам антикорупційного комітету Верховної Ради, що директора департаменту закупівель у Міністерстві оборони Богдана Хмельницького відсторонили від обов’язків у грудні минулого року, а згодом його звільнили. Крім того, заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, подав у відставку.

Триває слідство щодо них, а також низки інших осіб через ймовірні зловживання з закупівлями в Міноборони.